Zagreb

Pavić Šimetin: Oko 400 građana cijepilo se do podneva bez prethodne najave

Piše: PolitikaPlus/Hina

Oko 400 građana cijepilo se u ponedjeljak do podneva bez prethodne najave i naručivanja u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar", doznaje se od pomoćnice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Ivane Pavić Šimetin.

"Gužve i čekanja nema, tako da ljudi mogu slobodno doći. Cijepimo one koji se dosad nisu imali prilike cijepiti. Cijepimo ih bez bez najave i naručivanja, samo trebaju doći i ponijeti zdravstvenu iskaznicu kako bismo mogli upisati sve podatke u digitalnu potvrdu", rekla je Hini Pavić Šimetin.

Cijepljenje su organizirali HZJZ i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, danas u vremenu od 9 do 15 sati, Cijepi se Pfizerovim cjepivom, a uz liječnike koji cijepe su i studenti medicine, koji volontiraju i uče cijepiti.

Pavić Šimetin ističe kako su u Školi narodnog zdravlja dosad cijepili oko 10.000 ljudi, studenata, nastavnika, građana. 

U "Štamparu" će se bez najave moći cijepiti i u utorak i srijedu, kada će cijepljenje završiti koncertom Đanija Stipaničeva koji će, nakon što se i sam cijepi, zapjevati u Langovom parku na Gupčevoj zvijezdi. Koncertu će u 19.30 moći prisustvovati osobe koje imaju EU-ovu digitalnu covid potvrdu. 

Kako je već ranije najavljeno, cijepljenje bez naručivanja u Zagrebu organizirano je od 29. lipnja do 2. srpnja na punktovima u Domu sportova, sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec u Sesvetama, u organizaciji zagrebačkog  Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

cjepivo, cijepljenje