Tvrtke

POVIJESNI TRENUTAK: Rimac preuzima Bugatti, a nova tvrtka zove se Bugatti Rimac

Piše: PolitikaPlus/HRT

Tvrtka Mate Rimca postat će većinski vlasnik Bugatija, pa će se tako nova tvrtka zvati Bugatti Rimac. Ovom informacijom potvrđena su dosadašnja nagađanja o preuzimanju Bugattija.

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles, kako se navodi u priopćenju Rimac automobila, udružit će svoja znanja u području dizajna, inovacija i tehnologije. Izvbršni direktor kompanije Bugatti Rimac bit će Mate Rimac. Većinski je dioničar Rimac Grupa koja će biti većinski dioničar s udjelom od 55%, a Porsche zadržava postojeći udio od 24% u Rimac Grupi te stiče i udio od 45% u novoj kompaniji.

U priopćenju Rimac Automobila nadalje se navodi kako se ovime završava transformacija te tvrtke iz ambicioznog startupa u kako navode etabliranog globalnog igrača automobilske industrije.

Globalno sjedište Bugatti Rimac kompanije bit će u novom Rimac kampusu, koji će biti i sjedište Rimac Technology tvrtke, kao i proizvodnja tehnologije i komponenti za automobile oba brenda. Sklapanje Bugatti modela nastavit će se u Molsheimu u Francuskoj. O velikom koraku Rimčeve tvrtke doznat ćemo večeras u 20 sati na njihovom YouTube kanalu.

Iz Rimac Automobila objavili su i novu strukturu kompanije.

Rimac automobili tako postaju Rimac grupa u kojoj je Mate Rimac i dalje najveći dioničar (37%), a Porsche ima 24% udjela. Reorganizacijom tvrtke Rimac grupa će se podijeliti na Rimac Technology, koja će idalje proizvoditi superluksuzne električne automobile, poput Nevere koja je prije nešto više od mjesec dana predstavljena upravo u Dubrovniku. Drugi dio Rimac grupe činiti će tvrtka koja će se zvati Bugatti Rimac, a koja će proizvoditi Bugatti i Rimac automobile.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BUGATTI, MATE RIMAC