Hrvatska

PLENKOVIĆ: Ili biramo zdravlje ili put prema neizvjesnosti i dodatnom broju preminulih

Piše: PolitikaPlus

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je sjednici Vlade još jednom poručio kako je cijepljenje jedini pravi način za zaštitu od COVID-a i za oslobađanje od svih restriktivnih mjera.

Zabilježili smo nakon nekoliko dana s jučerašnjim danom određeni porast cijepljenih prvom dozom, što je dobro. Očito da su ove naše teme od prošle sjednice Vlade potaknule određeni broj naših sugrađana na cijepljenje, rekao je Plenković na početku sjednice.

Rekao je da je odabir pred nama vrlo jednostavan - ili biramo zdravlje i put prema kolektivnom imunitetu, ukidanju ograničenja, dobroj turističkoj sezoni, gospodarskoj stabilnosti, ili put prema neizvjesnosti, ranom kraju sezone, daljnjim hospitalizacijama, zarazama i dodatnom broju preminulih.

- Cijepljenje je stoga po nama odabir razuma, poručio je premijer.

Naglasio je da baš svatko tko se želi cijepiti to može učiniti odmah. Podsjetio je i na pojavu znatno zaraznijeg delta-soja. Mi ne možemo ovakvu situaciju gledati isključivo iz pojedinačne, pa ponekad malo i sebične perspektive, nego moramo shvatiti da je ovo kolektivni, društveni napor, napor cijeloga

Ne može nitko danas u Hrvatskoj kazati da nije svjestan pandemije koja je pogodila svijet i traje godinu i pol dana, dodao je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, CJEPIVO