Sport

OI: Jelić u polufinalu, poraz Kanaeta

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska reprezentativka u tekvondou Matea Jelić stigla je nadomak osvajanja medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 67 kilograma, svjetska prvakinja u ovoj kategoriji plasirala se u polufinale 30-0 pobjedom protiv Brazilke Milene Titoneli.

Jelić je odlično krenula u borbu, povela sa 7-1, samo da bi se Titoneli do kraja prve runde vratila na 7-6. Ipak, u drugoj rundi je 23-godišnja Kninjanka dominirala, pobjegla na 20-9, a u trećoj rundi tu svoju prednost još povećavala do konačnih 30-9.

Jelić će u polufinalu u 9.00 sati po hrvatskom vremenu imati prvu priliku osigurati odličje kada će se u polufinalu boriti protiv Amerikanke Paige McPherson. U slučaju poraza u polufinalu, Jelić će u popodnevnom dijelu programa imati šansu osvojiti broncu kroz repesaž.

Toni Kanaet u kategoriji do 80kg nije uspio izboriti polufinale, bolji od njega je u četvrtfinalu bio Rus Maksim Hramčov koji je nakon dvije runde vodio 22-0 pa je dvoboj prekinut zbog prevelike razlike u bodovima. Nakon prve runde bilo je samo 3-0 za Rusa, ali početkom druge je Rus vrlo brzo osvojio osam bodova i praktički riješio borbu.

Kanaetu sada preostale nadati se da će se Kramčov plasirati u finale i tako mu ponuditi priliku da kroz repesaž osvoji broncu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tekwando