Hrvatska

Zahtjeva žurno ispisivanje: Vučemilović zatražila ispis iz Domovinskog pokreta

Piše: PolitikaPlus/Hina

Članica predsjedništva Domovinskog pokreta i saborska zastupnica Vesna Vučemilović u četvrtak je zatražila ispis iz članstva u Domovinskom pokretu nakon što je vodstvo te stranke pokrenulo stegovni postupak zbog njezinih istupa u medijima. 

Prema neslužbenim informacijama iz Domovinskog pokreta, Vučemilović je ispisnicu iz članstva u stranci zatražila e-mailom u kojemu zahtjeva da je se žurno ispiše. Samoj stranci, ističu iz Domovinskoj pokreta, nije napisala razloge svog zahtjeva.  

Nakon što je jučer održana sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta, na kojoj je  prihvaćena neopoziva ostavka sada bivšeg predsjednika Miroslava Škore i najavljeno pokretanje disciplinskog postupka protiv nje, Vučemilović je oštro napala vodstvo stranke.

"Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala", napisala je na Facebooku. 

Dodala je i da joj je na sjednici oduzeta riječ, što su kasnije opovrgnuli članovi Domovinskog pokreta, te da "kolovođe sramote" koja se događa u Domovinskom pokretu, ne razumiju da je ni disciplinskim postupkom neće ušutkati. 

Vučemilović je jučerašnju sjednicu predsjedništva napustila prije njezinog završetka, a v.d. predsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić kazao je da je stegovni postupak protiv nje pokrenut zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti.

„Tim činom se nikoga ne izbacuje iz stranke nego, naprotiv, nudi prilika za konstruktivan rad, ne prejudicirajući odluku suda časti kao neovisnog tijela”, naglasio je Radić u srijedu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vesna vučemirović, domovinski pokret