Regija

KOSOVO: Kurti u pismu Plenkoviću zahvalio Hrvatskoj na pomoći nakon nesreće

Piše: PolitikaPlus

Kosovski premijer Albin Kurti poslao je pismo svom hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću u kojemu je zahvalio hrvatskim institucijama i narodu na pomoći unesrećenim Kosovarima nakon teške prometne nesreće nedaleko od Slavonskog Broda prije točno tjedan dana.

U nesreći kosovskog autobusa koja se dogodila 25. srpnja na autocesti A3 nedaleko od Slavonskog Broda poginulo je deset osoba, a 45 je teže i lakše ozlijeđeno. Kurti je Plenkoviću poslao pismo zahvale koje su objavili lokalni mediji.

U pismu je Kurti uputio Plenkoviću "najsrdačniju zahvalu za pomoć koju ste nam pružili u teškoj situaciji za našu zemlju". "Vaša brza reakcija nakon tragične nesreće u Slavonskom Brodu, gdje je život izgubilo deset naših sunarodnjaka te liječenje ozlijeđenih i zbrinjavanje ostalih putnika, pokazuju Vaše osobne velike kvalitete i velikodušni duh hrvatskog naroda", stoji u Kurtijevom pismu.

"Vaše nesebično zalaganje i zalaganje institucija Vaše države u pružanju sve potrebne skrbi našim sunarodnjacima, duboko je dirnulo naša srca. Narod i Vlada Republike Kosova nikada neće zaboraviti ovaj čin humanosti i solidarnosti s našom tragedijom", dodaje se.

"Uz najveće poštovanje, uvjeravamo vas da će Republika Kosovo uvijek imati otvoreno srce i otvorena vrata za prijatelje poput Vas", zaključuje Kurti u pismu Plenkoviću.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Albin Kurti, KOSOVO