Hrvatska

OBRAČUN U ROMSKOM NASELJU: Nakon pucnjave u Paragu pritvoreni 22-godišnjak i 27-godišnjak

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog ubojstva 59-godišnje žene u pucnjavi u utorak u romskom naselju Parag te još tri pokušaja ubojstva i teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, 22-godišnjak i 27-godišnjak su u pritvoru, izvijestili su u četvrtak iz Policijske uprave međimurske.

U priopćenju se navodi da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su 22-godišnjak i 27-godišnjak s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo ubojstva 59-godišnjakinje, tri kaznena djela ubojstva u pokušaju maloljetnice te 38-godišnjaka i 41-godišnjaka te teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti djeteta i 20-godišnjaka.

Dodaju da je utvrđeno i da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, kao i kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela. Protiv maloljetnika je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.

Međimurska policija podsjeća da je je u utorak, 24. kolovoza, oko 20,54 sati u Paragu, na ulici, došlo do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak.

Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima te ozlijedili više osoba. Ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjaci te 16-godišnji maloljetnik te je pronađena automatska puška iz koje je pucano.

Prema informacijama iz Županijske bolnice 59-godišnjakinja je preminula od zadobivenih ozljeda, dok su 20, 38 i 41-godišnjaci zadobili teške tjelesne ozljede, a također su teške tjelesne ozljede zadobili maloljetnica i dijete.

Temeljem naloga Županijskog suda policija je u srijedu u Paragu pretražila dom i druge prostorije te na adresi prebivališta 22-godišnjaka, koje koristi 16-godišnjak, pronašla 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PUCNJAVA, ROMI