Zagreb

EPIDEMIJA: Zagreb broji 147 novih slučajeva koronavirusa

Piše: PolitikaPlus/Hina

U Zagrebu je u posljednja 24 sata prema podacima HZJZ-a zabilježeno 147 novih slučajeva covida-19 pa su u glavnom hrvatskom gradu trenutno aktivna 652 aktivna slučaja, izvijestio je u utorak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar.

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.970, što je 91 osoba više, nego dan ranije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 409 uzoraka, od kojih je 71 bio pozitivan.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 72 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 45 osoba. 

Od 72 pozitivne osobe 28 osoba su kontakti ranije pozitivnih osoba, 11 osoba izloženo je zarazi u drugim županijama tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska županija).

Za 11 oboljelih osoba utvrđeno je da su doputovali iz BIH i Srbije, 13 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze dok je jedna zaražena prilikom izlaska (Špancirfest).

Za jednu je osobu obrada u tijeku, a pet zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijale primiti pozive. Kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljena 781 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 472 osobe.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zagreb, covid 19