Hrvatska

MATIJEVIĆ (SDP): Splitski gradonačelnik Puljak "bezočno laže u kamere"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vijećnik SDP-a u splitskim Gradskom vijeću Davor Matijević u petak je oštro kritizirao gradonačelnika Ivicu Puljka, odbacio je njegove tvrdnje da ga je SDP ucjenjivao i optužio Puljka da "bezočno laže u kamere" i da mu više ništa neće vjerovati.

"Poprilično je šokantno bilo slušati gradonačelnika (Puljak) kako bezočno laže u kamere, a dogradonačelnik proživljava slavodobitne trenutke da se ispred kamera cerekao blesavo poput zaljubljenog tinejdžera," napisao je Matijević na svojoj Facebook stranici, osvrćući se na jučerašnju sjednicu splitskog Gradskog vijeća, na kojoj su sva tri SDP-ova vijećnik bila protiv Puljkova prijedloga da se na dnevni red uvrsti izbor članova nadzornih odbora Gradskih tvrtki. To je bilo presudno da gradonačelnikov prijedlog nije dobio natpolovičnu većinu glasova potpore za taj svoj prijedlog.

Matijević je također odbacio Puljkove optužbe da ga je SDP ucjenjivao i da SDP štiti HDZ. Naglasio je da je razočaran i iznevjeren postupcima splitskog gradonačelnika Puljka.

"Razočaran sam jer sam stvarno na sastancima s gradonačelnikom popušio njegovu foru i povjerovao kako je riječ o ipak dobroćudnoj i dobronamjernoj osobi, ali koja teško hvata korak s funkcijom koju obnaša. Iznevjeren sam jer je gradonačelnik spreman, zarad dva novinska naslova i pokojeg političkog punta, gledati u oči i lagati kako nas partnere, s kojima nikad nije imao nikakvih problema, tako i javnost," poručio je  Matijević.

Napominje kako je jučer doživio jedan od najtežih dana u bavljenju politikom

"Od jučer je za mene Ivica Puljak osoba kojoj neću vjerovati ni kad mi kaže koje je doba dana," poručuje Matijević.

No, pri tomu dodaje kako je za njega Ivica Puljak i dalje gradonačelnik kojem ću maksimalno pomoći i koji će imati njegovu maksimalnu podršku za sve što je u interesu Splita.

"I koliko god sam sad već uvjeren da je Ivica Puljak lažov i manipulator toliko se i dalje nadam i vjerujem kako će stvarno nešto napraviti od Splita i kako će biti uspješan gradonačelnik. I ne, nije politika to. Split je to," zaključio je Matijević.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, davor matijević