Zagreb

LISINSKI: Zagrebačka filharmonija svečanim koncertom otvorila novu sezonu

Piše: PolitikaPlus

Pod poznatim geslom „GLAZBA UVIJEK PRONAĐE PUTZagrebačka filharmonija svečanim je koncertom otvorila novu sezonu 2021./2022.

Pod dirigentskom palicom šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Mo. Dawida Runtza , posjetitelji su uživali u skladbama Stanisława Moniuszkoa, Wolfganga Amadeusa Mozarta te Gustava Mahlera.

U svom pozdravnom obraćanju ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch zaželio je dobrodošlicu svim posjetiteljima, zahvalio se što nam poklanjaju svoje povjerenje i što s nama dijele ljubav prema glazbi. Zahvalio se što su ponovno, nakon dugo vremena, u dvorani Lisinski. „Orkestar je ovdje radi vas, orkestar iza mene je Vaš orkestar, on svira za svakog od vas, jer svatko će u njihovoj glazbi pronaći nešto drugo, nešto samo svoje“.

Zagrebačka filharmonija pokazala je večeras, prema reakcijama publike, da će  od ovog prvog koncerta, pa sve do onog završnog, u lipnju iduće godine tijekom cijele koncertne sezone ljubiteljima glazbe priređivati nezaboravne večeri.  Bit će to spektakularni glazbeni doživljaji u nizu klasičnih i cross-over koncerata renomiranih hrvatskih i inozemnih umjetnika u sklopu Crvenog, Bijelog , Plavog te Off ciklusa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LISINSKI, ZGF