Hrvatska

PLENKOVIĆ: Brza cesta do Bjelovara i Virovitice prometni je prioritet Vlade

Piše: PolitikaPlus/Hina

Preostalih 12 kilometara brze ceste od Farkaševca do Bjelovara bit će dovršeno u mandatu ove Vlade, a svakako prije sljedećih lokalnih izbora, istaknuo je u srijedu predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na spomen-području Barutana 91.

Svečana sjednica održana je u povodu Dan grada i Dana bjelovarskih branitelja, a na njoj su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnog razvoja fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je dovršetak brze ceste prema Bjelovaru te nastavak izgradnje trase prema Virovitici jedan od prometnih prioriteta Hrvatske.

Podsjetio je i da je Vlada tijekom pandemije koronavirusa pomogla Bjelovarsko-bilogorsku županiju s 209 milijuna kuna, te je tako spriječila zatvaranje radnih mjesta i prijeteći val stečaja.

„Nakon što smo očuvali radna mjesta tijekom pandemije koronavirusa, sada je vrijeme da ih stvaramo. U tom kontekstu Bjelovarsko-bilogorska županija ima veliku priliku za razvoj u okviru projekta Sjever, vrijednog 15 milijardi kuna, koji je pripreman po uzoru na projekt Slavonija, a glavna koordinatorica je ministrica Tramišak”, istaknuo je predsjednik Vlade.

Najavio je da će se pronaći rješenje za otplatu kredita za izgradnju nove zgrade bjelovarske bolnice, koji sada opterećuje županijski zdravstveni sustav.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da je Bjelovar među deset posto najuspješnijih hrvatskih gradova u povlačenju novca iz europskih fondova, a kao važnije projekte istaknuo je Aglomeraciju, vrijednu 257 milijuna kuna, obnovu Doma kulture, vrijednu 20 milijuna kuna, te izgradnju dječjeg vrtića u prigradskome naselju Gudovcu, vrijednog osam milijuna kuna.

Gradonačelnik Hrebak rekao je i da se za projekt izgradnje bjelovarskih toplica, vrijedan 250 milijuna kuna, građevinska dozvola očekuje za mjesec i pol dana, te kako očekuje da će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, pruga, vlada