Zagreb

EPIDEMIJA: U Zagrebu 423 nova slučaja zaraze koronavirusom

Piše: PolitikaPlus

U Zagrebu su zabilježene 423 novozaražene osobe koronavirusom, a trenutan broj aktivnih slučajeva je 2 296, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Od 423 novozaražene osobe koje su zabilježene u posljednja 24 sata, epidemiolozi su uspješno kontaktirali 333 osobe, a samoizolaciju su propisali za 549 osoba.

Od osoba koje su kontaktirali, utvrdili su da su 182 osobe kontakti od prije pozitivnih osoba, a 108 novooboljelih za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu. Među ostalim, mogući izvor zaraze za sedam osoba bila su vjenčanja, sprovodi i poslovna okupljanja, a tri su osobe zarazi izložene u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika. Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 39 učenika osnovnih te 12 učenika, kao i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 288 učenika osnovnih i 76 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi pet osoba, dodaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Jučer je na punktu Velesajam ukupno cijepljeno 1129 osoba, a na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 496 osoba.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KORONAVIRUS, PANDEMIJA