Sport

ENGLESKA: U Premier ligi 68 % igrača cijepljeno

Piše: PolitikaPlus

Engleska Premijer liga je u utorak objavila kako je 68 % igrača u elitnom razredu engleskog nogometa potpuno cijepljeno, dok je 81 % dobilo barem jednu dozu cjepiva.

"Premijer liga tjedno prikuplja brojke o cijepljenju, te nastavlja raditi s klubovima na poticanju cijepljenja među igračima i klupskim osobljem", navodi se u priopćenju lige.

"Liga neće dati nikakve posebne detalje o klubovima ili pojedincima, a brojke o postotku cijepljenih igrača u budućnosti neće biti objavljene u odgovarajućim intervalima."

Britanski mediji su prošlog mjeseca objavili kako je samo sedam od 20 engleskih prvoligaških klubova nastupilo sa sastavima u kojima je cijepljeno više od 50% igrača.

Komentirajući postotak cijepljenih, izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate je istaknuo kako se neki od igrača ne žele cijepiti jer su na njih utjecale teorije zavjera na društvenim mrežama.

Menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer i njegov kolega iz Newcastle Uniteda Steve Bruce ranije su rekli da su neki od njihovih igrača odbili cijepljenje.

Šef Liverpoola Juergen Klopp usporedio je odbijanje uzimanja cjepiva s vožnjom pod utjecajem alkohola, rekavši kako takvi ljudi ugrožavaju druge.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

engleska premijer liga, nogomet