Zagreb

LISINSKI: Zagrebačka filharmonija i Aljoša Jurinić u Lisinskom sviraju Beethovena

Piše: PolitikaPlus

U četvrtak,  28.10.2021. s početkom u 19:30 u Koncertnoj Dvorani Vatroslava Lisinskog posjetitelji će uživati u skladbama  jednog od najvećeg skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena.

Na programu će se naći Carski koncert, 5. koncert za klavir i orkestar u Es-duru i 7.simfonija u A- duru pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića.

Na praizvedbi Carskog koncerta u njemačkom Leipzigu 1811. godine, publika se nije mogla suzdržati od oduševljenih poklika, a takve reakcije prate ovaj koncert sve do danas.
Oduševljenje publike očekujemo i ovaj put, a za to će se uz Zagrebačku filharmoniju, pobrinuti pobjednik brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja, pijanist impresivne međunarodne karijere, ljubitelj domaće publike, Aljoša Jurinić.

7. simfoniju u  A- duru obilježava ritam koji je glavni pokretač, izvedba je doživjela veliki uspjeh , da ne govorimo o odličnim kritikama, od kojih izdvajamo onu  Antony Hopkinsa, glazbenog autora i skladatelja:
„Sedma simfonija možda više od bilo koje druge daje nam osjećaj istinske spontanosti; čini se da bilješke odlijeću sa stranice dok nas slijedi poplava nadahnutog izuma. Sam Beethoven o tome je s ljubavlju govorio kao o "jednom od mojih najboljih djela". Tko smo mi da osporavamo njegovu presudu?“

Prije koncerta s početkom u 19:00 sati, u predvorju Velike dvorane ne propustite predkoncertni razgovor - upoznajte dirigente, soliste i članove Zagrebačke filharmonije i poslušajte što Vam oni imaju za reći o svom iskustvu glazbe s kojom i za koju žive.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, lisinski