Sport

BUNDESLIGA: Više od 90 posto cijepljenih u prve dvije njemačke lige

Piše: PolitikaPlus/Hina

Stopa procijepljenosti među igračima, trenerima i ostalom osoblju u njemačkoj Bundesligi i Bundesligi 2 iznosi više od 90 posto, objavila je Njemačka nogometa liga (DFL).

DFL je navela da se ovaj broj temelji na dobrovoljnim informacijama klubova, a DFL nema podatke o pojedinim osobama, te njihovom statusu cijepljenja i vrsti cjepiva.

"DFL preporučuje cijepljenje protiv koronavirusa i više puta je jasno iskazao ovaj stav pokrenuvši kampanje o važnosti cijepljenja u borbi protiv koronavirusa," navodi Upravljačko tijelo prve dvije njemačke nogometne lige.

U Njemačkoj se posljednjih dana vodi rasprava nakon što je branič njemačke vrste i Bayerna Joshua Kimmich izjavio kako još nije cijepljen protiv covid-a 19.

Kimmich se ogradio od onih koji negiraju postojanje koronavirusa i antivaksera, ali je istaknuo kako se još nije spreman cijepiti iz zabrinutosti zbog potencijalnih dugoročnih rizika.

"Brinu me potencijalne dugoročne posljedice cjepiva, odnosno nedostatak studija o njima. Svjestan sam svoje osobne odgovornosti, pridržavam se higijenskih mjera i testiram se svaka dva do tri dana, rekao je Kimmich za Sky Sport,.

Njegov stav nailazi na brojne kritike među zdravstvenim radnicima, političarima, ali i nogometašima.

Njegov suigrač Thomas Muller istaknuo je kako kao Kimmichov prijatelj prihvaća njegovu odluku, ali kao suigrač smatra kako bi bilo bolje da se cijepio.

Slično razmišlja i legenda kluba Karl-Heinz Rummenigge.

"Bio sam iznenađen kada sam saznao da nije cijepljen," kazao je za njemačke medije.

"Međutim, uvjeren sam kako će i on uskoro biti cijepljen" dodao je Rummenigge koji je istaknuo kako se Kimmich pridržavao protokola i “ponaša vrlo odgovorno” te da se testira svaki drugi dan.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BUNDESLIGA