Hrvatska

Plenković Bulju: Prosvjedovali ste protiv brisa, a danas ste s njim u Saboru

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu da uzimanje brisa iz nosa nikome ne bi trebao biti problem, ne boli, traje manje od sekunde i samo malo škaklja, spočitnuvši Mostovu zastupniku Miri Bulju kako je u subotu prosvjedovao protiv brisa, a danas s njim ušao u Sabor.

"Kako ste se u subotu mogli naslikavati kontra brisa, a jutro uzeti bris i doći u Sabor", upitao je Plenković tijekom saborskog aktualnog prijepodneva sinjskog gradonačelnika Bulja koji je prigovorio zbog uvođenja covid potvrda.

"Meni se čini da bris nije problem, malo škaklja, ali ne boli", istaknuo je Plenković i dodao kako ne ne shvaća da je jednom gradonačelniku toliki problem bris koji traje 0,3 sekunde.

Naglasio je kako se uvođenjem covid potvrda "dižu filteri" i više testira te da opravdanost te mjere pokazuje podatak da je od 48 tisuća antigenskih testova 690 bilo pozitivnih.

Bulj je, naime, ocijenio da Nacionalni stožer civilne zaštite donosi odluke mimo zakona. "Preko vikenda u roku tri dana kao šumski razbojnici nezakonito ste uveli covid potvrde i podijelili narod", poručio je.

Bulj premijeru: Vi ste strašljivi, niste uzeli pušku u ruke kad brojni jesu

Istaknuo je kako se ne boji testiranja, ali da je za pravo izbora. "Ne bojim se testiranja ni vate, vi ste strašljivi jer kada je trebalo, brojni ljudi su uzeli pušku, a vi niste", uzvratio je Bulj premijeru .

Na ponovne prozivke Sandre Benčić (Možemo!) o povezanosti HDZ-a i korupcije Plenković je opetovao kako su to floskule i upitao ju kako ide kadroviranje u Zagrebačkom Holdingu.

"Dolazite u Holding kao siva eminencija kadrovskih poslova Možemo!, kao glavni tihi kadrovik, volio bih znati zašto ste tako bitni da se Vas pita", poručio je Plenković zastupnici.

Ponovio je kako vlast funkcionira na temelju trodiobe vlasti, da nema nedodirljivih, generalizacija, pokrivanja, utjecaja, tajni naloga ni unaprijed informiranja o tajnim izvidima.

Benčić: Premijer priča bedastoće i laže

Benčić je premijera prozvala da priča bedastoće, ali i da laže, istaknuvši da nikada fizički nije ušla u Holding.

"A o vašem kadroviranju govori primjerice ministar unutarnjih poslova koji je izravno odgovoran za opstruiranje istrage u slučaju djevojčice Madine, ministar Banožić koji se vozi na godišnjem vojnim avionom...", navela je Benčić.

I Davor Bernardić (Klub socijaldemokrata) zbog korupcije je prozvao Plekovića i rekao mu kako je dobio "novu šamarčinu iz Bruxellesa zbog korpucije".

"Long time no see", poručio mu je Plenković i dodao kako je od njega očekivao više originalnosti. "Nijednu lekciju niste naučili, bili ste mi simpatični i dragi, ali toliko floskula i ponavljanje ničega, a ništa originalno nije dobro", kazao mu je premijer i ponovio da pravosuđe nije HDZ-ovo te da je to "šuplja priča".

Bernardić je, pak, zaključio da je Plenokivić nervozan kada ga se pita o korupciji. "Zašto se nervozni", upitao ga je.

Ministar rada Josip Aladrović najavio je tijekom 'aktualca' da će se mjere aktivne politike zapošljavanja ubuduće usmjeriti na kreiranje radnih mjesta. "Očekujemo porast stope zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti, brzo ćemo dostići brojke koje će u apsolutnom iznosu biti najveće od osamostaljenja RH", istaknuo je Aladrović.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

miro bulj, andrej plenković