Zagreb

ŠOKIRAN I TUŽAN: Mate Rimac objavio da su zaposlenici njegove tvrtke rasistički napadnuti

Piše: PolitikaPlus

Mate Rimac požalio se na svom profilu na Facebooku zbog rasističkog napada na zaposlenike njegove tvrtke Rimac automobili.

“Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam.

Čuo sam se sa dečkima – kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su se počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama.

‘Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…’ uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt – prešli su cestu i ubrzali korak, ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom.

edna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj.

Nadam se da će policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate”, zaključio je Rimac.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MATER RIMAC