Sport

Davis Cup: Poraz Čilića

Piše: PolitikaPlus/Hina

Marin Čilić doživio je poraz u nedjelju u drugom meču Davis Cupa protiv Mađarske, bolji od njega je sa 4-6, 7-5, 6-4 Zsombor Piros nakon dva sata i 39 minuta igre.  

Čilić je prvi set protiv 282. tenisača na svijetu dobio lako nakon što mu je jednom uzeo servis. Drugi set donosi jači otpor mađarskog tenisača. Uzima servis Čiliću za 3-2, ali Čilić odmah vraća servis. No, Mađar uzima servis Čiliću za 6-5 nakon čega dobija drugi set.

U trećem setu Čilić je krenuo dobro, uzeo je servis za 3-1 nakon čega je povećao na 4-1, ali onda se Piros počinje vraćati u igru, uzima servis Čiliću i smanjuje na 4-3, a onda drugi put za vodstvo 5-4. U zadnjem gemu, Čilić je uspio spasiti pet meč lopti, no Piros je na kraju ipak slavio.

U prvom meču dana Nino Serdarušić je sa 6-4, 6-4 pobijedio Fabiana Maroszana i osigurao Hrvatskoj plasman u četvrtfinale gdje ju već sutra čeka Italija.       

Za  današnji okršaj parova prijavljeni su Nikola Mektić i Mate Pavić s hrvatske te Fábián Marozsán i Péter Nagy s mađarske strane.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

marin čilić, davis cup