Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobitnica primjerak knjige ALMINA KAPLANA: DUBRAVSKE PRIČE

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 06. 12. do 12.00 sati portal politika+ i V.B.Z. organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju jedan primjerak knjige ALMINA KAPLANA: DUBRAVSKE PRIČE.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE: Ines Šoš Banova Jaruga.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik/dobitnica nagradnog natječaja knjigu će dobiti poštom na kućnu adresu, a zbog dostave važno je navesti broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove prethodni roman Almina Kaplana, koji je dobio sjajne kritike i izazvao veliku pozornost u regiji?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com

Almin Kaplan

Dubravske priče

 

Nakon romana Meho, koji je dobio sjajne kritike i izazvao veliku pozornost u regiji, Kaplan se javlja s pričama koje predstavljaju svojevrsno proširenje tog romana, smještene su u isti prostor i bave se istim ljudima, na podjednako virtuozan način.

 

U pričama Almina Kaplana iznenadni mikrodogađaj načas naruši monotoniju i ogoljenu „običnost“ seoske svakodnevice u poratnoj i postlogorskoj Hercegovini. To nikad ne preraste u potres koji ruši zidove, nego se samo nakratko otvori pukotina kroz koju možemo nazrijeti pulsiranje punokrvnih drama i teških emocija, najdubljih strahova i prigušenog trpljenja. Kroz koju možemo osjetiti otkucaje paklenog stroja ugrađenog u temelje našeg svijeta. Tradicionalna potmulost i zloslutnost zasnovana na iskustvu, izmiješane s vjerom i praznovjerjem, u srži su Kaplanova književnog interesa, a iz tog interesa izrastao je autentični umjetnički glas koji – kao što je obično slučaj s autentičnim glasovima – uvelike nadilazi granice našeg jezika, našeg prostora i vremena.

Urednik: Drago Glamuzina

Cijena: 109,00 kn

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

V.B.Z., ALMIN KAPALAN, KNJIGA