Crna kronika

ZLATAR: Zagorski liječnik optužen zbog nesavjesnog liječenja pijanog pacijenta

Piše: PolitikaPlus/Hina

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjeg liječnika jer je propustio organizirati prijevoz u bolnicu pijanog pacijenta iz Klanjca koji je naknadno preminuo zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom.

Optužnica precizira da je 26-godišnjak kao dežurni liječnik 6. prosinca 2020. u Klanjcu došao na intervenciju i u alkoholnoj komi zatekao pacijenta kojem je pružio pomoć očistivši mu dišne puteve i stavivši ga u bočni položaj. No, potom je olako držeći da neće doći do pogoršanja pacijentovog zdravstvenog stanja, odlučio da ne treba dodatnu medicinska pomoć.

Iako je bio svjestan da pacijentovo stanje zahtjeva zbrinjavanje, 26-godišnjak je propustio organizirati adekvatno bolničko zbrinjavanje pijanog pacijenta i osigurati praćenje njegovog zdravstvenog stanja, dodaje se u optužnici podignutoj pred Općinskim sudom u Zlataru.

Tijekom idućih sati došlo je do pogoršanja pacijentovog zdravstvenog stanja te je, zbog akutnog trovanja etilnim alkoholom, preminuo, zaključuje tužiteljstvo.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alkohol, hitna, liječnik