Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je osvojio knjigu JELENE MAKOVIČIĆ: KOMUNIKACIJSKI UMJETNIK IZVEDBENE TEHNIKE U JAVNOM NASTUPU

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 13. 12. do 12.00 sati portal politika+ i V.B.Z. organiziraju nagradni natječaj u kojem poklanjaju jedan primjerak knjige JELENE MAKOVIČIĆ: KOMUNIKACIJSKI UMJETNIK – IZVEDBENE TEHNIKE U JAVNOM NASTUPU.

 

DOBITNICA NAGRADNOG NATJEČAJA JE:  Nadia Drmač Zagreb.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Dobitnik/dobitnica nagradnog natječaja knjigu će dobiti poštom na kućnu adresu, a zbog dostave važno je navesti broj telefona/mobitela.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove Biblioteka V.B.Z.-a u kojoj je objavljena knjiga JELENE MAKOVIČIĆ: KOMUNIKACIJSKI UMJETNIK – IZVEDBENE TEHNIKE U JAVNOM NASTUPU?

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA EMAIL: [email protected] politikaplus.com

 

 

Jelena Makovičić  

Komunikacijski umjetnik

Izvedbene tehnike u javnom nastupu

 

Komunikacijski umjetnik poučno je i korisno štivo svakome tko želi javno nastupati, ali i onima koji to već čine.

U ovoj knjizi Jelena Makovičić, glumica i iskusna edukatorica, demi­stificira proces javnog komuniciranja i istodobno otkriva kako se gradi čvrsta i vjerodostojna struktura uspješnog nastupa. Oslanja se na pristup koji je praktičan i razumljiv svima, crpeći iz riznice glumačko-scenskih tehnika. Čini to uz obilje vježbi i savjeta za tije­lo i duh govornika. Bavi se i pitanjem treme, dajući nam do znanja da javni nastup zahtijeva trud i vještinu. Na taj način strah od jav­nog nastupa pretvara se u odgovornost za njega.

Ispravno komunicirati, kako i sugerira naslov knjige „Komunikacijski umjet­nik“, znači ne samo svladati izvedbene tehnike, već podrazumijeva svojevrsnu umjetnost, prenošenje onoga što je lijepo i dobro, što oplemenjuje. Vjerujem stoga da će, osobito mladim ljudima-studentima, ova knjiga biti obogaćenje u razvijanju njihovih komunikacijskih sposobnosti.

prof. dr. sc. Jerko Valković

pročelnik Odjela za komunikologiju

Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Mali trikovi koje Jelena koristi u ovoj knjizi mogu vam pomoći da uspijete u kari­jeri, ali isto tako da i privatno budete bolji u komunikaciji s prijateljima i obitelji.

Javni nastup je sve, i tko god želi napredovati u životu, mora ga unaprijediti.

Ognjen Bagatin

vlasnik medijske platforme Poduzetnik

i većinski vlasnik Poliklinike Bagatin

 

 

 

 

O autorici


JELENA MAKOVIČIĆ, doc. mag. art., hrvatska je glumica, trenerica javnih nastupa i autorica.
Certificirana je trenerica i konzultantica scenskog glasa i govora sa The Royal Central School of Speech and Drama u RH (www.cssd.ac.uk).
Spajajući svoja znanja iz glume, govora, pokreta i teorijskog segmenta izvedbenih umjetnosti i komunikologije, pokreće brend Komunikacijski umjetnik, posebno osmišljen radi pripreme javnih nastupa i rješavanja treme. Nositeljica  je kolegija Izvedbene tehnike javnih nastupa i Uvod u javne nastupe na Odjelu komunikologije  na HKS-u u Zagrebu (www.unicath.hr).

Kroz Komunikacijskog umjetnika surađuje kao konzultantica i vodi edukacije Javnih nastupa u raznim tvrtkama i za pojedince.
Veliki je motivator i optimist, vjeruje u rezultat proizašao iz rada i treninga, kao i mogućnost napretka svakog pojedinca uz radost u onome što se s ljubavlju radi.  Knjiga Komunikacijski umjetnik - izvedbene tehnike u javnom nastupu njezina je prva stručna knjiga.

Urednik: Josip Antić

Cijena MU: 109,00 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VBZ, KNJIGA