Hrvatska

PLENKOVIĆ: Pozivam sve da se prije isteka šest mjeseci od druge doze cijepe i trećom booster dozom

Piše: PolitikaPlus

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na aktualno stanje s epidemijom koronavirusa.

Broj zaraženih nastavlja svoj pad, ali brojevi su i dalje veliki i to upućuje na oprez i pridržavanje mjera, rekao je premijer u uvodnom obraćanju. Dodao je i da smo suočeni sa širenjem zaraznije varijante - omikronom, koji se pojavio i u Hrvatskoj. 

Posebno je važno da se nastavi proces cijepljenja, a osobito da se ide u intenzivnije cijepljenje trećom dozom koja pojačava zaštitu, istaknuo je, te pozvao sve da se prije isteka šest mjeseci od druge doze cijepe i trećom booster dozom. Nema ničega racionalnog u tome da se donese odluka da se ne cijepi. Treba dati povjerenje znanosti, struci, liječnicima i medicinskom osoblju koji se protekle dvije godine nadljudski bore protiv COVIDA, rekao je Plenković.

Izvijestio je i da je Vijeće EU-a jednoglasno zaključilo da je Hrvatska ispunila nužne uvjete za potpunu primjenu Schengenske pravne stečevine. Napravili smo vrlo kvalitetan posao. Idemo čvrsto prema ispunjenju dva cilja dublje integracije - Schengenski prostor i Euro područje, rekao je premijer. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANDREJ PLENKOVIĆ, CJEPIVO