Hrvatska

PREMIJER: Plenković zahvalio sisačkim zdravstvenim djelatnicima

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na kraju svog posjeta potresom pogođenoj Banovini, premijer Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je u srijedu sisačku Opću bolnicu kako bi zahvalio zdravstvenim djelatnicima za napore u pružanju zdravstvene zaštite stradalima ali i stanovnicima zaraženim koronavirusom.

"Prije sedam mjeseci smo bili zajedno na otvaranju novog paviljona koji je nakon potresa podigao kvalitetu bolničkih usluga. Svi koji gravitiraju ovoj bolnici sada dobivaju odgovarajuću zdravstvenu skrb i hvala vam na tome. Koliko ćemo moći i nadalje ćemo pomagati i drago mi je da je ovdje ministar Beroš i pola Vlade", rekao je Plenković.

Na tim je riječima zahvalio ravnatelj sisačke Opće bolnice Tomislav Dujmenović, koji je rekao kako je i ovaj posjet potvrda da bolnica nje sama u postupku sanacije i obnove. Rekao je kako se zaposlenici bolnice još uvijek bore s covidom i s potresom, ali uz nastojanje da stanovnicima pruže punu zdravstvenu skrb.

Dodao je i kako novi središnji paviljon radi punim kapacitetom, da je obnovljena zgrada kirurgije, odjele oftalmologije i dermatologije, bolnica je dobila nove prostore u Mošćenici u koje je smještena pulmologija, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije za obnovu četiri velike zgrade. Na kraju je, uz zahvalnost svim donatorima i drugima koji su pomogli, dodao kako vjeruje da bolnica ima svoju budućnost ali je bolnici još uvijek potrebna pomoć.

Premijer Plenković je za kratkog susreta s djelatnicima bolnice razgledao i prigodnu izložbu fotografija o obnovi bolnice od prvog potresa, do danas

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sisak, premijer plenković, bolnica