Sport

EP rukomet : Island dolazi u skupinu s Hrvatskom

Piše: PolitikaPlus/Hina

U susretu posljednjeg kola B skupine Europskog rukometnog prvenstva Island je u Budimpešti pobijedio Mađarsku sa 31-30 osvojivši prvo mjesto u skupini pa će natjecanje u drugom krugu nastaviti u skpini s Hrvatskom.

Island je na koncu osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede i u drugi krug će, baš kao i Danska, te Francuska, prenijeti dva boda. Tko će uz Islanđane nastaviti natjecanje doznat ćemo večeras nakon susreta između Portugala i  Nizozemske. Mađarska je nakon poraza ostala na dva boda i više nema izgleda za prolaz.

U slučaju portugalske pobjede zatvorio bi se krug s tri ekipe sa po dva boda. No, već sada je jasno kako bi Mađari u tom krugu ispali. Oni su trenutačno na dva boda i -2 razlici pogodaka. Nizozemska ima dva boda (pobjedu protiv Mađarske) i +3, dok je Portugal (izgubio od Mađarske) bez bodova i na -1 razlici pogodaka.

Mađarska i Island su odigrali žestoku i dramatičnu utakmica koja je odigrana u grotlu MVM Domea pred više od 20.000 gledatelja. Tijekom susreta vidjeli smo čak 23 izjednačenja, a utakmica je prelomljena kada je Island tri minute prije kraja pobjegao na +2 (31-29). Mađarska je smanjila na 31-30, te imala napad za izjednačenje, ali nije uspjela.

Island su do pobjede predvodili Bjarki Mar Elisson s devet, te Omar Ingi Magnusson s osam golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Bence Banhidi sa šest i Zoltan Szita s pet golova.

Hrvatska će drugi krug otvoriti 20. siječnja u Budimpešti protiv Crne Gore, dva dana kasnije igrat će protiv Danske, a 24. siječnja protiv Islanda.

Posljednjeg suparnika doznat ćemo večeras, a bit će to Portugal ili Nizozemska.

SKUPINA B (Budimpešta):
Island - Mađarska   31-30 (17-17)
20.30 Nizozemska - Portugal

LJESTVICA:
1. Island      3 3 0 0 88-82 6
2. Nizozemska    2 1 0 1 59-57 2
3. Mađarska     3 1 0 2 89-92 2
4. Portugal     2 0 0 2 54-59 0

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rukomet, island