Hrvatska

Bivša djelatnica Državnih nekretnina : Ministar Banožić sam je sebi birao stan

Piše: PolitikaPlus/HRT

Bivša djelatnica Državnih nekretnina Maja Đerek koja je prijavljivala, kaže, brojne nepravilnosti stala je pred novinare. Među ostalim, rekla je da je ministar Banožić sam sebi birao stan.

Trenutno postoji mnogo nas koji smo prijavili napravilnosti i odlučili smo se grupirati i iznijeti javnosti i putem amandmana na ovaj zakon koji je na prvom čitanju, nekako iznijeti one stvari koje su dosad kočile zakon. Zakon je bio mrtvo slovo na papiru, nitko ga nije zaštitio dosad, a već je dosta na snazi. Ja sam prijavila koruptivne radnje i nezakonitosti u Državnim nekretninama i nakon nekoliko mjeseci sam dobila otkaz, od toga je prošla godina i 4 mjeseca, nisam dobila sudsku zaštitu i nisam dobila nijedan odgovor iz državnog tijela na svoje prijave. Treba raditi na tome da sustav zaštiti zviždače i da ne budu stigmatizirani, rekla je.

Naglasila je kako je prijavljivala činjenicu da postoji puno državnih prostora i državnih stanova za koje se uopće nije naplaćivalo korištenje, to su ogromni novci. Prijavljivala sam da postoje ugovori o zakupu koji se nisu fakturirali, da se besplatno koriste prostori, to su bili glavni razlozi i naravno postojale su situacije da su moji nadređeni štitili određene osobe i to su glavni razlozi mojih prijava, rekla je.

Rekla je kako Frku-Petešića ne bi komentirala, jer u tom sektoru nije radila, ali ima saznanja jer je radila u Državnim nekretninama. Prijavljivala sam tadašnjem ministru i sadašnjem koji je tada tek došao na funkciju, pismeno i usmeno, prijavljivala sam i tijelima unutar Državnih nekretnina, na kraju sam podigla dvije tužbe i kada sam vidjela da od toga ništa podnijela sam i kaznenu prijavu USKOK-u koja je, pretpostavljam, u obradi, nisam dobila povratnu informaciju još uvijek, rekla je.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DRŽAVNE NEKRETNINE