Hrvatska

VOJNI PILOT: MORH raspisao poziv učenicima za Studij aeronautika

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo obrane RH raspisalo je u srijedu Javni poziv zainteresiranim kandidatima -  učenicima 3. razreda srednje škole, za Studij aeronautika - vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, priopćeno je iz MORH-a.

Studij traje ukupno 10 semestara, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2022.

Nakon uspješno završenog preddiplomskog sveučilišnog studija Aeronautika - vojni pilot (6 semestara) na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot (4 semestra) na Fakultetu prometnih znanosti, u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Rudolf Perešin“.

Kandidati/kinje - učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku, do 19. travnja, na internetskoj stranici www.vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu MORH-a.

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate/kinje – učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak, ističe se u pozivu.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2022..

Kandidati/kinje – učenici 3. razreda srednje škole koji će zadovoljiti kriterije odabirnog postupka, uključivši kriterije selekcijskog letenja, moći će, po želji, s Ministarstvom obrane RH potpisati ugovor o stipendiranju, temeljem kojeg će primati stipendiju tijekom srednjoškolskog obrazovanja.    

Informacije u vezi s javnim pozivom nalaze se na mrežnim stranicama Ministarstva obrane https://www.morh.hr ili https://www.vojnipilot.hr .

Dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem (tel. 01/3784-812, tel. 01/3784-814), u Referadi Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (tel. 01/238-0202) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane, priopćeno je.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VOJNI PILOT, MORH