Zagreb

Zgrada s osam etaža: Paladina i Ćorušić potpisali projekt obnove Rebra "Faza III"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su u četvrtak ugovor o projektu obnove i rekonstrukcije KBC-a pod nazivom "Faza III", vrijedan 70 milijuna eura.

Nova multifunkcionalna zgrada gradit će se u sklopu postojeće lokacije, a sredstva namijenjena za izgradnju i rekonstrukciju osigurana su iz zajma Svjetske banke.

Novi dio bolnice prostirat će se na 27.800 četvornih metara te će imati osam etaža, a bit će izgrađena i otvorena garaža s pet etaža i hitnim heliodromom.

Paladina je istaknuo da je taj projekt primjer kvalitetne i konkretne suradnje KBC-a, resornih ministarstva i struke.

"Kada imamo jasan zajednički cilj i kada svatko od uključenih u projekt daje svoj maksimalan doprinos, onda stvari funkcioniraju. Upravo je to pozitivan primjer kakav želimo primijeniti i na sve ostale postupke obnove nakon potresa u kojima će još aktivnije sudjelovati država i struka, pa i sami građani", rekao je Paladina.

U sklopu projekta izgraditi će se klinika za ortopediju i dermatovenerologiju, oftalmologiju, klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju s bankom tkiva i stanica, bolnička ljekarna sa skladištem, središnja kuhinja za kampus Rebro i edukacijski prostor za studente.

Ravnatelj Ćorušić je istaknuo da je Faza III dio strateškog dokumenta razvoja KBC-a starog oko 10 godina te da su 2018. godine već imali studiju izvodljivosti za preseljenje dvije preostale klinike s Šalate na Rebro.

Projekt je prolongirao potres, ali sada su dobiveni zajmovi Svjetske banke u iznosu od 81,8 milijuna dolara, te kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti od 25 milijuna eura.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rebro, bolnica