Hrvatska

Ubojstvo: Osumnjičenik u bitnom priznao dvostruko ubojstvo, određen mu pritvor

Piše: PolitikaPlus

Osumnjičenik za jučerašnje dvostruko ubojstvo u Pločama u bitnom je priznao počinjenje kaznenih djela te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, izjavio je u subotu sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Milogav.

Miloglav je istaknuo kako se osumnjičeni 47-godišnjak tereti za kaznena djela teškog ubojstva djeteta, ubojstva brata te neovlaštenog posjedovanja automatskog oružja.

Pred policijom se branio šutnjom, dok je pred županijskim državnim odvjetnikom iznio obranu.

Neslužbeno se doznaje da je obranu iznio miran te kao razlog ubojstava istaknuo dugogodišnje razmirice s bratom i ocem ubijenog maloljetnika, koje nije uspijevao riješiti na sudu.
„Osumnjičenik je u obje je žrtve ispalio više hitaca iz automatske puške, a teška je okolnost što je nakon svih tih hitaca ispalio još jedan da bi bio siguran da su mrtvi”, rekao je Miloglav.

Jednomjesečni pritvor osumnjičeniku je određen zbog opasnosti od ponavljanja teškog kaznenog djela te postojanja posebnih okolnosti u djelu teškog ubojstva maloljetnika.
Osumnjičenik, inače nezaposleni automehaničar, zbog lošeg socijalnog statusa tražio je branitelja po službenoj dužnosti iz Dubrovnika, ali mu je dodijeljen branitelj iz Ploča. Neslužbeno se doznaje kako će, baš zbog te činjenice, tražiti razrješenje.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA