Hrvatska

MIHANOVIĆ: HDZ-ovci će dati ostavke ako to učini i zamjenik gradonačelnika Kuzmanić

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović u četvrtak je izjavio da će devet vijećnika te stranke podnijeti ostavke ako to učini i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić za kojeg je gradonačelnik Ivica Puljak, potvrđujući svoju ostavku, rekao da će biti povjerenik grada do izvanrednih izbora.

"Uvjet da HDZ-ovi vijećnici podnesu ostavke je da ostavku podnese i drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, a ne da on bude povjerenik grada do izvanrednih izbora," rekao je Mihanović za Hinu.

Potvrđujući svoju i ostavku prvog zamjenika Bojan Ivoševića gradonačelnik Ivica Puljak je ranije u četvrtak rekao da će njegov drugi zamjenik Antonio Kuzmanić biti povjerenik Grada Splita do izbora.

Mihanović se s tim ne slaže i smatra kako Puljak i nakon što podnese ostavku želi nastaviti upravljati Splitom preko povjerenika.

"Puljak će zahvaljujući Kuzmaniću svoju izbornu kampanju financirati javnim novcem građana," smatra Mihanović.

Ističe da su zajednički izbori za gradsko vijeće i gradonačelnika Splita, za što se zauzima Puljak, mogući samo ako i izvršna vlast u cijelosti, to jest Puljkov tim, podnese ostavku što Kuzmanić nije učinio.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VICE MIHANOVIĆ, HDZ