Sport

SKOČIĆ: Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izbornik iranske nogometne reprezentacije, hrvatski stručnjak Dragan Skočić nakon ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u Kataru komentirao je činjenicu što će se njegovi igrači sučeliti repezentaciji SAD-a, a poznato je kako su te dvije države već desetljećima u lošim odnosima.

"Ne zanimaju me politički odnosi sa SAD-om. Postoje nesuglasice između dviju zemalja, ali mi želimo samo razmišljati o nogometu. Cilj nam je proći skupinu. Oduvijek sam govorio kako imamo odličnu momčad i kako smo sposobni plasirati se u osminu finala, što bi bilo prvi put za Iran", rekao je Skočić.

Bit će ovo drugi dvoboj Irana i SAD-a na svjetskim prvenstvima, bili su u istoj skupini i u Francuskoj 1998. godine, a tada je sa 2-1 bolji bio Iran.

Dvije države u lošim su odnosima od Islamske revolucije 1979. godine nakon koje je uslijedila 444-dnevna talačka kriza u američkom veleposlanstvu.

Osim Irana i SAD-a, u skupini B je još i Engleska, dok će četvrti sudionik bti poznat nakon što se odigra posljednja skupina europskih dodatnih kvalifikacija u kojoj se za prolazak bore Wales, Škotska i Ukrajina.

"Engleska će nam biti najteži protivnik, ali s obzirom na blizinu Irana i Katara, ovo će nam biti kao domaći teren. Bit će to kao da igramo na Azadiju", dodao je Skočić.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SKOČIĆ, IRAN, SAD, DRAGAN SKOČIĆ