Hrvatska

SABOR: Grbin: Temu Perkovića i Mustača naručio premijer; Plenković: Jeste li normalni?

Piše: PolitikaPlus/Hina

Čelnik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je u Saboru prozvao premijera Andreja Plenkovića da je naručio temu oko pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača kako se ne bi morao baviti stvarnim problemima u zemlji, na što ga je premijer upitao je li "normalan" i je li ga "sram".

Grbin je u aktualnom prijepodnevu naglasio da Plenkoviću cijela priča s Perkovićem i Mustačem dolazi kao naručena, odnosno da ju je možda on naručio kako se ne bi morao baviti stvarnim problemima u zemlji, pri čemu je premijera upitao kada će se dogoditi najavljena rekonstrukcija Vlade te hoće li se maknuti s te dužnosti, ili početi raditi svoj posao.  

"Toliko ste bezobrazni i pritom niski da nama imputirate tezu da smo mi naručili Perkovića i Mustača. Jeste li Vi normalni, što je vama", odgovorio mu je Plenković.

Grbina je nazvao "muljatorom" koji je godinama koristio novac za odvojeni život, predstavlja se kao humanitarac koji je kasnije državni novac donirao, a ne zna se kome, poručivši mu da bi sada trebao jedno godinu dana šutjeti kako nitko ne bi znao da postoji, da ne dolazi u Sabor "i to se zaboravi".

Plenković: Grbina i SDP-ovce trebalo bi biti sram

"Vi hladno, bez da trepnete ponovno docirate nama. Još ste mi Zvonimira (Frku Petešića) zadnji put napali, zajedno s vašim jatakom Milanovićem", kazao je Plenković.

Plenković je ocijenio da bi Grbina i SDP trebalo biti sram, pri čemu bi se trebalo zapitati vodi li ih čovjek s kojim oni mogu nešto realno u nekom izbornom ciklusu ili će, kada dođu izbori, "biti pod baražnom vatrom sramote".

Izrazivši nezadovoljstvo odgovorom, Grbin je, pokazujući na prisutne ministre, podsjetio na afere za koje se sumnjiče. "Vama to ne smeta i vi bilo kome bilo što predbacujete. Vaša je vlada ne samo nefunkcionalna, nekorumpirana i ako se hoćete ili možete sakriti iza mojih, 210 centimetara, nećete u tome uspjeti", poručio je.

Grbin: Premijer pljunuo u lice onima koje bi trebao zastupati

Premijera je prozvao da vrijeđajući i izbjegavajući odgovor nije "pljunuo u lice" njemu, nego i onima koje bi trebao zastupati i o čijem se interesu bi trebao brinuti.

Grbin je upozorio i da će se kroz nekoliko dana velikom dijelu poduzetnika početi naplaćivati skuplja struja nego do sada, što će utjecati na porast cijena kruha i drugih proizvoda od kojih ljudi žive, ocijenivši da Vladine mjere više nisu dovoljne.

Plenković je pak ustvrdio da Hrvatska u ovom trenutku nije u bilo kakvoj ugrozi, jer ne nedostaju bilo koji prehrambeni proizvodi ili bilo što drugo. "S te strane smo sasvim stabilni i u pogledu rezervi, i u pogledu naše proizvodnje i uvoza", kazao je i dodao kako je činjenica da zbog rasta cijena energenata raste i cijena hrane.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sabor, grbin