Sport

Zagreb Ladies Open: U urtorak na teren izlaze Vekić i Marčinko

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najveće hrvatske uzdanice za teniskom turniru Zagreb Ladies Openu, koji se ovoga tjedna održava na terenima Teniskog centra Maksimir, 25-godišnja Donna Vekić i 16-godišnja Petra Marčinko svoje će prve nastupe imati u utorak.

Vekić, koja trenutačno zauzma 108. mjesto na WTA ljestvici, u Zagrebu nastupa s pozivnicom organizatora, a u 2. kolo će se pokušati probiti preko Australke Jaimee Fourlis, koja je 236. na WTA ljestvici. 

Marčinko, ovoga tjedna 388. igračica svijeta, u Zagrebu također nastupa s pozivnicom, a prošle godine upravo je u Zagrebu ostvarila svoju prvu profesionalnu pobjedu što je bio uvod u njen izvrstan uspjeh osvajanja juniorskog Australian Opena i Orange Bowla, ali i kontinuiteta od čak 25 pobjeda u nizu, od čega 11 u seniorskoj konkurenciji. Ove godine je osvojila i svoj prvi profesionalni trofej, i to u turskoj Antalyji. Mlada nada hrvatskog tenisa u utorak će se susresti s Talijankom Cristianom Ferrando koja je čak 10 godina starija od Petre te je danas na 275. mjestu WTA ljestvice.

Prije Vekić i Marčinko, na središnjem terenu TC "Maksimir" nastupit će još dvije hrvatske igračice, Tara Wurth i Antonia Ružić, a one će za suparnice imati igračice iz kvalifikacija. 

Program poćinje u 10 sati, a ulaz na sve mečeve je besplatan te organizator poziva gledatelje da u što većem broju dođu podržati naše tenisačice.

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments. Ova serija dio je inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tenis, open ladies zagreb