Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je 44-godišnji slovenski državljanin u noći od četvrtka u 22,45 sati do petka ujutro u 6,30 sati u Luci Gaženica u Zadru, na otvorenom prostoru ispalio iz vatrenog oružja više hitaca, pri čemu je oštetio vanjski inventar trgovačkog društva, priopćila je Policijska uprava zadarska.

U jednom trenutku oružje je uperio u smjeru policijske službenice Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, koja je bila u obilasku vanjskog dijela putničkog terminala. Nakon toga slovenski državljanin je tijekom pregovora s policijom da se preda i odloži oružje, u nekoliko navrata ispalio još hitaca u prema policijskim  službenicima, a jedan hitac je ispalio prema policajcu koji je pri tom lakše ozlijeđen.

Nakon što je osumnjičenik savladan pružena mu je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, te je doveden u službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Policijska uprava zadarska je protiv  44-godišnjeg slovenskog državljanina podnijela kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost života i imovine, pokušaja teško  ubojstva policijskog službenika te za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, policijskoj  službenici.

Kazne prijave protiv osumnjičenika podnesene su nadležnom državnom odvjetništvu, a noćas je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, navela je glasnogovornica zadarske PU, Ivana Grbin.