Hrvatska

USKOK: Dvojica splitskih policajaca uhićeni zbog snimki iz istrage protiv Josipe Rimac

Piše: PolitikaPlus/Hina

Po nalogu Uskoka u srijedu su uhićeni suspendirani načelnik policijske postaje Omiš Vlado Perkušić te bivši šef gospodarskog kriminaliteta splitsko-dalmatinske policije Ivan Lozić, neslužbeno zbog snimki razgovora iz istrage protiv nekadašnje kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

Perkušića i Lozića, koji su početkom veljače bili suspendirani zbog sumnji u zlouporabe položaja i ovlasti te poticanje, danas su na nalog Uskoka uhitile njihove kolege iz splitske policijske jedinice za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Tijekom kasnog popodneva ili jutra očekuje se njihovo dovođenje na ispitivanje u Uskok, koji će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama istražitelji su do Perkušića i Lozića došli nakon što su preslušali tajne snimke razgovora nekadašnje kninske gradonačelnice Josipe Rimac koja je završila u aferi Vjetroelektrane.

Tada je snimljeno kako Rimac razgovara s Lozićem koji joj je navodno obećao javljati detalje iz istrage koja se vodila protiv nje. U Lozićevom je pak mobitelu pronađena komunikacija s Perkušićem oko prometnih prekršaja u kojem je navodno sudjelovalo vozilo njegove supruge.

Policija i Uskok o uhićenjima se još nisu oglasili.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JOSIPA RIMAC, USKOK