Zagreb

ZAGREB: Fantomu s Trešnjevke ipak određen istražni zatvor

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, nakon žalbe tužiteljstva na rješenje suca istrage o puštanju na slobodu Darka K. (41) odlučilo je u ponedjeljak da će prijestupnik poznatiji kao fantom s Trešnjevke ipak morati u istražni zatvor.

Kako je Hina doznaje na sudu, istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Darko K. je uhićen prošlog ponedjeljak nakon što je gotovo dvije godine učestalo uhodio 24-godišnju djevojku te iz dvorišta pod okriljem mraka vrebao kroz prozore obiteljskih kuća na Trešnjevci.

Fantom s Trešnjevke, osumnjičen za nametljivo ponašanje, pušten je da se brani sa slobode prošlog utorka odlukom suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. Darko K. na odluku izvanraspravnog vijeća suda ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu.

Zagrebačka policija je ranije izvijestila kako sumnja da je Josip K. od početka travnja do polovice srpnja 2020. ustrajno, u više navrata pratio te uhodio 24-godišnjaknju pokušavajući s njom uspostaviti kontakt što je ona nedvojbeno odbijala. Dočekivao bi ju i ispred posla te se biciklom vozio pored nje sve do kuće što je kod djevojke izazivalo tjeskobu i strah za vlastitu sigurnost.

Osumnjičeni je i u ovoj godini, točnije od sredine ožujka pa sve do uhićenja, nastavio s gotovo identičnim protupravnim ponašanjem nastavljajući izazivati strah oštećene, kazali su u policiji.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je trešnjevački fantom zalazio u dvorišta i drugih obiteljskih kuća te gledao kroz prozore, ali time nije ispunio obilježja kaznenog djela i prekršaja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, FANTOM