Crna kronika

VELIKA KOLIČINA DROGE: Kod Vodica otkriven laboratorij, pola tone stabljika i 16 kilograma marihuane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Šibensko-kninska policija u četvrtak je izvijestila da je uhitila 40-godišnjaka od kojega je u pretresu na području Vodica zaplijenjen laboratorij za uzgoj, pola tone stabljika i 16 kilograma zapakirane marihuane.

"Radi se o složenom kriminalističkom istraživanju koje se provodilo kroz više mjeseci. Značajno je, ne samo zato jer se radi o većim količinama i prodaji droge, već i o proizvodnji. Cjelokupnu obradu je provodila Policijska postaja Vodice", kazao je načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Pretragu stana i popratnih objekata na podruju Čiste Male kod Vodica koje koristi osumnjičeni policija je uz sudski nalog provela 21. lipnja.

Ukupno je pronađeno i oduzeto 15,9 kilograma marihuane vakumirane u vrećice, 148 stabljika canabis sative veličine od 62 do 240 centimetara procijenjene težine oko 500 kilograma.

Osim toga zalijenjena su i 44 kanistra kemikalija za unaprjeđenje rasta biljki, 146 industrijskih rasvjetnih tijela, 41 industrijski ventilator, 152 električna transformatora, uređaj za vakumiranje te ostala popratna oprema i 5000 eura u manjim apoenima.

Samo laboratorij vrijedan preko 100.000 eura

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kilograma) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, dok bi se na malo doseglo cijenu i od pola milijuna kuna.

U navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj, kazao je Kostanić.

Osumnjičeni je u srijedu uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod suca istrage određen mu je istražni zatvor.

Zamjenik načelnika vodičke policije Dujo Troskot kazao je da se radilo o laboratoriju u potkrovlju obiteljske kuće koji je bio potpuno opremljen za moderan i brz uzgoj marihuane.

Uhićenom 40-godišnjaku zbog proizvodnje i preprodaje droge prijeti zatvorska kazna i do 12 godina.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vodice, šibenik, droga