Sport

TUCAK: Sada kreće ono pravo

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak smatra da su njegovi igrači dobro odigrali grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, ali ističe da ih tek sada čeka pravi izazov.

"Završila je druga faza natjecanja u grupi u kojoj smo zauzeli drugo mjesto. Moglo je biti bolje, na žalost nismo mogli više od toga što smo mi napravili, nismo mogli utjecati na rezultat susreta Grčka-Japan. Mi smo odradili svoj maksimum, odigrali smo vrlo dobro grupnu fazu, ne može se reći fenomenalno jer je u sve tri utakmice bio jedan pad. Sada moramo inzistirati da to smanjimo i da se taj pad što manje reflektira na naš rezultat", rekao je Tucak dodajući kako sad njegove igrače na SP-u čekaju ozbiljnije utakmice.

"Sad kreće ono pravo, osmina finala, teži put,. Prva i najvažnija je utakmica protiv Gruzije. Gruzija nije bezazlen protivnik, to je reprezentacija koja ima petoricu internacionalaca, što talijanskih, hrvatskih srpskih, crnogorskih koji igraju u ozbiljnim klubovima. Morat ćemo dati sto posto svoje energije i napora da tu utakmicu pobijedimo. Vjerujem da smo kvalitetnija ekipa, ali morat ćemo dati sve od sebe. Želim da budemo bolji i idemo korak po korak", nastavio je izbornik.

Svjestan je da sada u drugoj fazi nema prostora za greške i reprezentativac Luka Bukić. 

"Evo, završila je ta prva faza natjecanja, nismo ostvarili prvo mjesto u grupi što smo htjeli. Idemo na Gruziju. Znamo da sada kreće nokaut faza i da nema mjesta za pogreške. Svaka je utakmica najvažnija.  Sutra igramo protiv te Gruzije, dobro smo se pripremili, nadam se da ćemo pobijediti i da možemo nastaviti dalje", kazao je Bukić.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je jučer u zadnjoj utakmici u skupini B pobijedila Japan 21-13, što joj je donijelo drugo mjesto.  Nakon što su grupni dio natjecanja odradili u Debrecenu, hrvatski vaterpolisti su se odmah u subotu zaputili prema Budimpešti gdje u ponedjeljak u 15.30 igraju protiv Gruzije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivica tucak