Zagreb

ZAGREB: Zagrebačka nadbiskupija nudi smještaj obiteljima stradalih poljskih hodočasnika

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odlukom kardinala Josipa Bozanića, Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavit će na raspolaganje mogućnost smještaja za članove obitelji poljskih hodočasnika stradalih u teškoj prometnoj nesreći u kojoj je život izgubilo 12 osoba.

"Teška prometna nesreća koja se rano jutros dogodila kod Brezničkog Huma izaziva u nama sućut prema obiteljima poginulih poljskih hodočasnika te brigu za pomoć stradalima i njihovim obiteljima", priopćila je u subotu Zagrebačka nadbiskupija. 

Zagrebački Caritas spreman je potrebni smještaj u svojim objektima u Vukomercu i u Kući za mlade na Selskoj cesti pružiti članovima obitelji hodočasnika koji se oporavljaju od zadobivenih ozljeda, kao i drugu potrebnu pomoć, istaknula je ravnateljica Jelena Lončar.

Pozivaju volontere sa znanjem poljskog jezika da im se jave radi lakše komunikacije. 

Svoje prijave volonteri mogu slati na mail: [email protected], a potrebe za smještaj na: [email protected] ili na telefonski broj: 099 2391 607.

"Nadamo se da će svi ozlijeđeni brzo oporaviti i vratiti svojim obiteljima te molimo za njihov oporavak", istaknula je Lončar.

U poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, na liječenju su 32 osobe, a 12 osoba je smrtno stradalo. Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu, a 19 ih je i dalje u teškom stanju.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poljaci, zagrebačka nadbiskupija, smještaj