Hrvatska

SANACIJA: Ministarstvo zdravstva pozvalo medije da se sami uvjere u stanje sanitarnih čvorova

Nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo zdravstva ponovilo je u četvrtak da je sanacija sanitarnih čvorova u zgradi ministarstva neophodna i pozvalo medije da se sami uvjere u stanje tih prostora.

U priopćenju ističe i kako kao poslodavac ima zakonsku obvezu osigurati dovoljan broj funkcionalnih sanitarnih čvorova za djelatnike.

"Više od polovice toaletnih prostora, u osam derutnih sanitarnih čvorova je duže vrijeme izvan uporabe i nametnula se potreba saniranja šteta i njihova uređenja", navode u ministarstvu.

„S jedne strane imamo zakonsku i ljudsku obvezu osigurati našim zaposlenicima normalne uvjeta za rad i boravak u prostorima ministarstva, nikakav luksuz ili bilo što izvan uobičajenih okvira, pogotovo ne četke po 700 kuna kako se piše po medijima, a s druge pritisak ubrzanog povećanja cijena rada i materijala, a uz to i neprimjene komentare u javnosti. To nam otežava da učinimo ono što već pet godina čeka na realizaciju“, kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

Ističe da se javni natječaj objavljuje i provodi u skladu sa zakonskim odredbama i zadovoljavanjem svih uvjeta.

U priopćenju također se navodi da projekt saniranja i uređenja datira još iz 2017., te da se na dosadašnje raspisane natječaje nitko nije javio, a da su promjene tržišnih uvjeta glede cijene rada, kao i povećanih cijena instalacijske i sanitarne opreme uvjetovali korekcije u natječajnoj dokumentaciji.

Mediji su objavili u srijedu kako Ministarstvo zdravstva na obnovu devet sanitarnih čvorova u zgradi u kojoj je smješteno planira potrošiti više od 2,3 milijuna kuna.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, ministarstvo zdrastva, sanacija