A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bašćanska%20ploča.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

NSK domaćin šeste po redu SEEDI konferencije | Politika+
Kultura

ZAGREB: NSK domaćin šeste po redu SEEDI konferencije

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske domaćin šeste po redu SEEDI konferencije Digitalizacija kulturne i znanstvene baštine koja će se održati od 18. do 20. svibnja 2011..

FOTO: baščanska ploča
Piše: Hina

Osim u Knjižnici, dio konferencijskih događanja odvijat će se u Hrvatskom državnom arhivu te u Muzeju suvremene umjetnosti. Cilj je Konferencije predstavljanje i razmjena iskustava u korištenju novih informacijskih tehnologija, normi te iskustava iz područja digitalizacije kulturne i znanstvene baštine. Službeni jezik Konferencije je engleski.

Opširnije

Navedeni cilj Konferencije uključuje:
- digitalno prikupljanje i pretvorbu iz analognog oblika u digitalni,
- opis i predstavljanje baštinskih objekata i pripadajuće dokumentacije,
- obradu digitaliziranog sadržaja te
- predstavljanje i trajno čuvanje digitaliziranog sadržaja.

South-Eastern European Digitization Initiative (SEEDI) je međunarodna inicijativa za razvoj digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u zemljama jugoistočne Europe, s ciljem okupljanja:

  • arhivskih, knjižničnih i muzejskih djelatnika koji su odgovorni za čuvanje i osiguravanje trajnog pristupa kulturnoj i znanstvenoj baštini;
  • - istraživača informacijske tehnologije koji razvijaju projekte digitalizacije kulturne i znanstvene baštine;
  • - znanstvenika iz polja umjetnosti, društveno-humanističkih znanosti, povijesti i računalnih znanosti, studenata i svih zainteresiranih za digitalizaciju kulturne i znanstvene baštine.