A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/intel.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Intelovi zaposlenici primjer korporacijske odgovornosti | Politika+
Burze

INTEL: Intelovi zaposlenici primjer korporacijske odgovornosti

Intel posebnu pozornost posvećuje obrazovanju, očuvanju okoliša, ali i obnovljivim energentima

FOTO: intel
Piše: Nacional

Intel se ponosi svojom korporativnom odgovornošću.Tvrtka Intel Corporation izdala je izvješće o korporacijskoj odgovornosti za 2010. godinu u kojem se ističe Intelova odlučnost da svoju tehnologiju i talent svojih zaposlenika koristi za preobrazbu obrazovanja i pristupa tehnologiji te poboljšanje gospodarske i ekološke održivosti diljem svijeta.

U izvješću se navode i aktivnosti koje Intel poduzima radi daljnje integracije korporacijske odgovornosti u svoju kulturu i postupak donošenja odluka, od financiranja inovativnih zaposleničkih projekata održivosti do vezivanja dijela plaće zaposlenika uz ekološke ciljeve.

"U Intelu ne odvajamo korporacijsku odgovornost od poslovanja - ona je dio naše globalne strategije", izjavio je Michael Jacobson, Intelov direktor zadužen za korporacijsku odgovornost. "Briga za ljude i za planet te nadahnjivanje novih generacija korporacijski je strateški cilj koji ćemo ostvariti zajedno sa zaposlenicima, bez obzira na to rade li oni u tvornici, projektiraju li proizvode ili pak surađuju s kupcima i dobavljačima."

U svom izvješću za 2010. godinu ističu kako je putem programa Intel Teach educirano više od devet milijuna nastavnika diljem svijeta, od čega četiri milijuna u Europi, na Bliskom istoku i u Africi. Taj program osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima svih predmeta omogućuje profesionalno usavršavanje te im olakšava integraciju tehnologije u nastavu.

Ističu i kako su tijekom proteklog desetljeća Intel i Intel Foundation uložili više od milijardu dolara u globalno poboljšanje obrazovnih sustava te u partnerstvu s nastavnicima, vladama i drugim tvrtkama razvili niz programa preobrazbe i tehnoloških rješenja.

Posebna je pozornost posvećena okolišu gdje je Intel zadržao svoj položaj najvećeg dobrovoljnog kupca kredita za obnovljivu energiju u SAD-u, prema podacima agencije EPA, te je u suradnji s drugim tvrtkama dovršio izgradnju devet solarnih električnih postrojenja u Intelovim pogonima u četiri američke savezne države i Izraelu, u kojima se godišnje proizvede ukupno 3,8 milijuna kilovata čiste energije. Projektantski centar u izraelskom gradu Haifi prva je Intelova zgrada s LEED certifikatom (Leadership in Energy & Environmental Design ­- vrhunski energetski i ekološki dizajn) te prva zgrada u Izraelu koja je dobila certifikat LEED Gold. Intel je dobio i osnovni LEED certifikat za svoju tvornicu i uredsku zgradu u Kulimu, u Maleziji. Intel je predao prijavu za certifikat za čitav proizvodni pogon u Ocotillu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, što je i ostvareno u ožujku 2011.

Zahvaljujući Intelovim naporima na području očuvanja okoliša, od 1998. godine ušteđeno je 146 milijardi litara vode, što je dovoljno za godišnje potrebe približno 370.000 američkih kućanstava. Intel je u suradnji s trećom stranom izradio i novu analizu o svojoj potrošnji vode te je zahvaljujući tome u ovom izvješću iznio detaljnije podatke o korištenju vode u svojim procesima.

Ističu i kako je 2010. godine gotovo polovica Intelovih zaposlenika donirala više od milijun radnih sati, a zaklada Intel Foundation popratila je to donacijama u iznosu od 7,9 milijuna USD za otprilike 4900 škola i neprofitnih organizacija u kojima su zaposlenici dobrovoljno radili. Jedna od šest Intelovih vrijednosti jest "izvrsno radno okruženje", čime se naglašava važnost pozitivnih odnosa među zaposlenicima kao ključne komponente uspjeha tvrtke. 2010. godine.

Intel je zahvaljujući praktičnoj provedbi te vrijednosti uvršten na godišnji popis "stotinu najpoželjnijih poslodavaca" časopisa Fortune. Intel i dalje ulaže u niz inicijativa za poticanje različitosti, uključujući službene organizacije zaposlenika kao što je ženska udruga Women at Intel Network. Od 2004. udio žena na tehničkim radnim mjestima srednje i visoke razine povećao se za 24 posto. Nadalje, trideset posto članova trenutne uprave su žene.

Nastojeći riješiti problem problematičnih minerala, koji se pojavio 2010. godine, Intel je proveo terenske revizije 25 talionica u osam zemalja te postavio temelje za neovisne industrijske inspekcije, navodi se u izvješću.