A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/festival_glumca10-150510.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

18. Festival glumca: Nagrađeni najbolji kazališni glumci | Politika+
Kultura

KAZALIŠTE: 18. Festival glumca: Nagrađeni najbolji kazališni glumci

Najboljim glumcima proglašeni su Nataša Janjić, Ljiljana Bogojević, Rene Medvešek, Siniša Popović.

Svečanom dodjelom nagrada najboljim glumcima te šokačkim mjuziklom "Bećarske vatre", redatelja Himze Nuhanovića u izvedbi županjskoga KUD-a "Kristal", večeras je u Županji završen 18. Festival glumca, tijekom kojeg je od 14. do 23. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Iloku izvedeno 20 kazališnih predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije.


Najboljim glumicama proglašene su Nataša Janjić za ulogu u predstavi "Tartuffe" zagrebačke "Gavelle" i Ljiljana Bogojević za ulogu u predstavi "Breza" HNK Varaždin.


Nagradu za najboljega glumca dobili su Rene Medvešek za ulogu u monodrami "Kontrabas" Teatra Exit te Siniša Popović za ulogu u predstavi "Tko je srušio berlinski zid" zagrebačkih "Histriona".


Najboljim mladim glumcem proglašen je Mladen Kovačić za ulogu u predstavi "39 stepenica", nastalu u koprodukciji Kazališta Virovitica, koprivničkog Teatra Ludens i Hrvatskog kazališta iz Pečuha. Predstava "39 stepenica" proglašena je i najboljom predstavom u cjelini na 18. Festivalu glumca.


Nagradu za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje osvojio je Pero Juričić za ulogu u predstavi "Heidi" kazališta "Moruzgva" iz Zagreba.


Predstave u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Festivala glumca, njih 20, izabrala je festivalska izbornica Zrinka Cvitešić, o najboljima je odlučivao ocjenjivački sud u sastavu Vera Zima, Mira Perić-Kraljik i Joško Ševo. Grad domaćin ovogodišnjega festivala bila je Županja, a glumac domaćin Zlatko Vitez.