A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/OPEL%20ZAFIRA.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nova Zafira Tourer donosi brojna poboljšanja | Politika+
4kotača

NOVA OPEL ZAFIRA: Nova Zafira Tourer donosi brojna poboljšanja

Predstavljena je nova Opel Zafira.

Piše: Luka Lukčić

Ovako će izgledati treća generacija Opelovog bestselera, koju će kupci prvi puta uživo moći vidjeti na auto salonu u Frankfurtu, sredinom rujna. Najveća novost je dodatak u nazivu pa se tako novi model službeno zove Zafira Tourer.

Ime naglašava još fleksibilniju kabinu, s poboljšanim sustavom sjedala Flex7, a tu su i neki novi praktični sustavi koje će Opel uskoro predstaviti.

Ipak, mišljenja smo kako pravu novost prvenstveno predstavlja dizajn. Po uzoru na električnu Opel Amperu, novi monovolumen djeluje vrlo izražajno i dinamično. Posebice je dojmljiv prednji kraj.

U usporedbi s prethodnom generacijom, značajno su povećani međuosovinski razmak i trag kotača. Ukupna duljina sada iznosi čak 4,66 metara, čime Zafira Tourer ulazi u segment velikih monovolumena.

U ponudi će bi tri dizelska motora, od 110 do 165 konja te dva benzinca, sa 120 i 140 konja. Zasada još nema informacija o brzoj OPC izvedbi. Nova Zafira Tourer proizvodit će se u njemačkom Bochumu.