A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/joke%20vs%20aco.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Joke žestoko uzvratio: 'Aci je Repeša crtao akcije na Euru u Turskoj' | Politika+
Sport

VERBALNI RAT: Joke žestoko uzvratio: 'Aci je Repeša crtao akcije na Euru u Turskoj'

'Iza toga stoji ona priča o tome tko je blefer, a tko je genijalac.'

Piše: Gol.hr

Izbornik hrvatske reprezentacije i trener Cibone Josip Joke Vranković sazvao je izvanrednu press-konferencije u kojoj se osvrnuo na recentne verbalne sukobe s trenerom Cedevite Acom Petrovićem.


Naime, na press konferenciji nakon plasmana Cedevite u finale prvenstva Hrvatske Petrović je nezadovoljan nekim člancima u novinama te izjavama Vrankovića bez dlake na jeziku rekao svoje mišljenje. 

"Neki tiskani mediji proglašavli su nas luzerima i time se nadovezali na psihološki rat koji je otvorio Joke Vranković, a mi smo decentno i ponosno šutjeli. Reagirali smo na terenu gdje smo odigrali dobru utakmicu. Mi se nismo obazirali ni na činjenicu da su se neki novinari ovih dana stavili u PR službu Cibone", rekao je između ostalog Aco.

"Joke je u datom trenutku osjetio krv i njegov psihološki pritisak je legitiman, ali do jedne određene granice. Nazvati kukavicama igrače, klub i pretpostavljam struku je van svake pameti. S jedne strane prebrojavati košarkaška krvna zrnca mojoj momčadi, a s druge strane mene i klub zamoliti da Draperu riješimo državljanstvo je prije svega licemjerno", komentirao je trener Cedevite.

Trener Cibone i izbornik hrvatske reprezentacije Josip Vranković dan poslije je sazvao izvanrednu tiskovnu konferenciju.

"Prvenstveno htio bih zahvaliti čelništva kluba i suradnicima. Posebnu zahvalu dao bih igračima. Surađivali smo jako dobro dva mjeseca, a bila je prilično katastrofična situacija. Naznačili smo put tamo gdje je mjesto tim igračima. Nisam plakao kakvu momčad imam na raspolaganju. Da je Giriček s nama bio protiv Cedevite, mi bismo bili u finalu. Trebao je netko da odmori Bogdanovića i Rozića, trebala su nam ta dva šuta da dođemo do finala. Cedeviti čestitam na finalu“, u uvodu je kazao Vranković.

Provlači se kroz tisak da sam bio nekorektan prema igračima Cedevita. Pa ja sam inicirao da Draper uđe u reprezentaciju. Nisam brojio ničija krvna zrnca. Princa i Vukušića sam uvijek vukao za sobom, pa kako da mislim da su oni kukavice? Ista je stvar sa Baždarićem i Žižićem. Ne mogu se komparirati s Cedevitom kada sam ja preuzeo Cibonu prije dva mjeseca. Ja sam sjedao u vlak 1986. i dolazio gledati Dražena Petrovića i divio se njegovom talentu. Na Euru u Turskoj netko drugi je uzimao ploču da igračima nacrta što će oni raditi. Iza toga stoji ona priča o tome tko je blefer, a tko je genijalac“, pomalo nepovezano u dahu je ispričao Vranković.