A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/balasevic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Balašević: Plašim se publike koja voli moje pjesme, a ne poznaje me | Politika+
Kultura

KONCERT: Balašević: Plašim se publike koja voli moje pjesme, a ne poznaje me

Đorđe Balašević i Panonska mornarica poslije 22 godine opet dolaze u Slavonski Brod!

Piše: VLM

Đorđe Balašević i Panonska mornarica poslije 22 godine opet dolaze u Slavonski Brod! Legendarni će Đole koncert održati 27. svibnja u dvorani Vijuš, a dan poslije bit će predstavljen i njegov filmski prvijenac "Kao rani mraz" s Mustafom Nadarevićem, Radom Šerbedžijom i Mirom Banjac.

 

Balašević je Brođanima obećao pravi spektakl te višesatni koncert za pamćenje, s presjekom svojih najvećih hitova. Duhovit kao i uvijek, novosadski se glazbenik trudio dokazati kako pred nama ne sjedi njegov otac nego upravo on, doduše bez šiška...

– U drugim je gradovima bilo mnogo klinaca koji su mlađi od pjesama, a tekstove znaju napamet. To je meni kao autoru bio najveći kompliment premda oni nisu mislili da sam ja zaista pravi pjevač nego neki čiča koji, eto, slučajno pjeva pjesme zbog kojih su oni tu. Baš me zanima hoće li i u Brodu biti tako – šalio se Balašević, priznajući kako se pomalo plaši susreta s publikom koja je zavoljela pjesme autora kojeg će tek upoznati.

Dobra je vijest da panonski mornar nije podlegao aktualnim producentskim trendovima, koji predviđaju kratke koncerte s hladnim doviđenja. Poznavali "čiču" ili ne, ne treba sumnjati da će u pjesmama o Vasi Ladačkom, jednome pijetlu, Boži zvanom pub i jeseni koja stiže uživati i stari i mladi.

– Cijeli sam život tražio tamburaše koji će svirati onako kako traže moje pjesme, ali jako je teško pronaći bend u kojem majstori tamburice neće oplesti po sustavu "Je"n, dva, tri!" Sada su sa mnom u Panonskoj mornarici vrsni svirači, a tu je i standardni postav koji me prati već godinama, kao i violinist Ignac Šen koji se oporavio od bolesti. Dakle, dolazimo u kompletnom sastavu – najavio je Đole.