A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/CYBER.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SAD: Ako nas hakirate, možda ćemo vas napasti tenkovima | Politika+
Hrvatska

NOVA STRATEGIJA: SAD: Ako nas hakirate, možda ćemo vas napasti tenkovima

Sabotaža koja dolazi od druge zemlje može za Sjedinjene Države predstavljati objavu rata i uzvraćanje tradicionalnim oružjem.

Piše: VLM

U svojoj prvoj službenoj cyber strategiji Pentagon je zaključio da kompjutorska sabotaža koja dolazi od druge zemlje može predstavljati objavu rata, što otvara mogućnost da Sjedinjene Države uzvrate koristeći tradicionalnu vojnu silu, izvijestio je online dnevni list The Wall Street Journal.Pentagonova cyber strategija, čiji bi neklasificirani dijelovi trebali biti objavljeni u lipnju, predstavlja pokušaj da se uhvati korak s promjenama u svijetu u kojem haker može biti značajna prijetnja američkim nuklearnim reaktorima, podzemnim željeznicama, naftovodima kao i vojska neprijateljske zemlje.Pentagon svoj plan djelomično namjerava iskoristiti kao upozorenje potencijalnim protivnicima o posljedicama napada na SAD na taj način. "Ako vi ugasite naš elektroenergetski prsten, možda mi spustimo projektil na jedan vaš dimnjak", rekao je slikovito jedan vojni dužnosnik.

 Foto: AFP/Pixsell

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAD, PENTAGON, CYBER