A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/todoric4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Slovenci tvrde: Agrokor priprema novu, nižu ponudu za preuzimanje Mercatora | Politika+
Burze

AGROKOR: Slovenci tvrde: Agrokor priprema novu, nižu ponudu za preuzimanje Mercatora

Todorić ne odustaje od Mercatora!

Piše: NCL

S obzirom na to da je nedavno S&P poboljšao kreditni rejting Agrokoru, upravo jer se službeno više ne natječe za Mercator, Slovenci nagađaju kako bi hrvatski koncern sad mogao jeftinije doći do kredita i potom krenuti u agresivniju borbu za Mercator


Ivica Todorić i Agrokor unatoč propalom pokušaju kupovine udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru ne odustaju od kupovine. Slovenski mediji tvrde da u Agrokoru pripremaju novu ponudu za preuzimanje koja će biti osjetno niža od one ponuđene u službenom natječaju.

Kako pišu Finance, Agrokor i dalje ima osigurana financijska sredstva za kupovinu Mercatora, no više ih ne zanima samo četvrtina slovenske tvrtke, već preuzimanje cijele.

Pozivajući se na svoje izvore, Slovenci pišu kako će ponuda biti niža od 221 eura koliko su po dionici ponudili za Mercator u prošlom natječaju. Uz to, kako bi se osigurali da će im preuzimanje uspjeti, prag za preuzimanje postavili bi na 50 posto.

S obzirom na to da je nedavno S&P poboljšao kreditni rejting Agrokoru, upravo jer se službeno više ne natječe za Mercator, Slovenci nagađaju kako bi hrvatski koncern sad mogao jeftinije doći do kredita i potom krenuti u agresivniju borbu za Mercator.

A da bi se mogla voditi borba za slovensku tvrtku pokazuje i činjenica da su za kupovinu Mercatora zainteresirani i neki europski trgovački lanci i fondovi kojima je u interesu kupiti više od 50 posto dionica Mercatora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrokor, kupnja, mercator, todoric