A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bakterija%20e.coli4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadomak Hrvatske: U Sloveniji zabilježen slučaj zaraze E. coli | Politika+
Zdravlje

I U SLOVENIJI?: Nadomak Hrvatske: U Sloveniji zabilježen slučaj zaraze E. coli

U Sloveniji je proteklog tjedna zabilježen slučaj bolesnika zaraženog bakterijom escherichijom coli.

FOTO: Bakterija E. coli (Foto: Guliver image/Getty images)
Piše: Dnevnik.hr

Ali još nema potvrde da je riječ o tipu odnosno soju koji je izazvao zarazu 1600 osoba i više od dvadeset smrtnih slučajeva, najviše u Njemačkoj.


Bolesnik kojemu su prvi testovi dijagnosticirali bakteriju escherichiju coli primljen je u utorak sa krvavim proljevom i visokom temperaturom u bolnicu u Slovenj Gradecu na sjeveru zemlje, ali je zbog poboljšanja zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje dva dana kasnije, objavili su slovenski mediji u nedjelju.

Direktor bolnice u Slovenj Gradecu Janez Lavre izjavio je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji, tako da je isključio mogućnost da se zarazio u Njemačkoj, gdje je zabilježena većina slučajeva opasne zaraze.

Konačne rezultate testova dat će u ponedjeljak državni zavod za zaštitu zdravlja, kad će biti jasno i to je li možda riječ o bakteriji istog tipa koja je izazvala infekcije u sjevernoj Njemačkoj. (Hina)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bakterija, slovenija, E.coli