A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/bakterija%20e.coli4.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Potvrđeno: Slovenac nije zaražen smrtonosnim sojem E. coli | Politika+
Zdravlje

E-COLI: Potvrđeno: Slovenac nije zaražen smrtonosnim sojem E. coli

Objavljeni su rezultati analize krvi oboljelog muškarca.

FOTO: Istraga o uzroku zaraze opet je na početku (Foto: Reuters)
Piše: Dnevnik.hrSlovenski laboratoriji nakon analize uzoraka krvi muškarca zaraženo E. coli, objavili su kako njegov a zaraza nije povezana sa smrtonosnom epidemijom čiji je izvor u Njemačkoj.Rezultati analize, koju je napravio Zavod za zdravstveno osiguranje u Mariboru, pokazali su kako zaraženi pacijent iz Slovenije nema smrtonosan soj E. coli, a to je potvrdila i bolnica u Slovenj Gradecu, u kojoj je on ležao, prenosi slovensko Delo.

Iz bolnice u Slovenj Gradecu su pojasnili da soj E. coli O157, s kojom je zaražen 60-godišnji pacijent, zapravo ne toliko agresivan i smrtonosan. Janez Lavre, ravnatelj bolnice u Slovenj Gradecu istaknuo je da je bolesnik cijelo vrijeme boravio u Sloveniji pa je time i isključio mogućnost zaraze u Njemačkoj ili drugdje u inozemstvu.

Isto tako, slovensko Delo piše kako je najčešći izvor soja O157 E. coli goveđe meso, ili perad, a ne klice soje ili graha.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

epidemija, zaraza, e-coli, Slovenija