A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ipad.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

iPad 2 na našem testu: Uređaj koji predstavlja evoluciju! | Politika+
IT

VIDEO: iPad 2 na našem testu: Uređaj koji predstavlja evoluciju!

Riječ je o uređaju za pretraživanje interneta, slanje i primanje elektronske pošte, slušanje glazbe, gledanje filmova, fotografija, čitanje knjiga, igru, zabavu.

Piše: Linik

Prvi iPad je bio revolucija. A što je sa dvojkom ?

 

Dobili smo priliku isprobati i testirati navedeni uređaj i dati svoju ocjenu. A ona glasi – evolucija. No što je u osnovi iPad? Riječ je o uređaju za pretraživanje interneta, slanje i primanje elektronske pošte, slušanje glazbe, gledanje filmova, fotografija, čitanje knjiga, igru, zabavu ... telefoniranje – obični i video pozivi ... dakle sve što Vam može pasti na pamet ... a ideja o njegovoj uporabi a samim time i odgovarajućih programa je bezbroj ... i svakim danom dolaze novi. Zaključak – zaokružena cjelina za sve potrebe.

 

Dizajnom blizu savršenstva, već na prvi pogled će nam oduzeti dah. A tek kad nabrojimo nove mogućnosti i opcije koje su u njega sad ugrađene, možemo reći samo jedno. Kralj je iz kralja evoluirao u kralja. No krenimo redom. Osjetno tanji od svog prethodnika, savršenog kućišta zaobljenih linija, savršeno će leći u svačije ruke. A još bijela boja – biser na dlanu. Zaista.

 

Hardware-ski ... dual core A5 čip, 9,7 inčni display rezolucije 1024*768 sa 132 pixela po inču, memorije od 16 do 64 GB, poveziv sa svim i svačim, od bluetootha preko wi-fi do 3G-a, ... , i pazite sad, napokon sa kamerom. I to čak dvije. Prednjom VGA za video pozive i slično i sa stražnjom koja snima i video u HD modu (720p). Dakle sve što bi potkovaniji user poželio.

 

A sad ona bit. Srž svega. Kod Applea tu nije riječ samo o savršenom komadu hardware-a. Tu je riječ o programima koji nam omogućuju zaista sve što poželimo. A toga je zaista puno. Recimo, surfanje internetom. Glatko, brzo, dinamično ... gotovo trenutno učitavanje stranica, moram priznati da smo ostali zapanjeni. A kako većina velikih portala koja sadrži i video sadržaje iste kodira za prikaz u HTML5, nema više potrebe za Flash-om. O kako će me neki ljubitelji Flash-a sasjeći zbog ovoga. No što je tu je. Safari posao obavlja zaista savršeno.

 

Fotografiranje i obrada fotki – lako i žestoko. Photobooth, aplikacija koja sa svojim filterima i efektima čuda radi. iMovie – katiranje i preslagivanje videa, uz gomilu raznih opcija, napravit će od Vas redatelja u malom. FaceTime – aplikacija za bespaltne video pozive putem wi-fi mreža i HootSuite – program za kontrolu profila na Twitter-u, samo su neki od vrhunski napravljenih aplikacija koji svojim opcijama, kvalitetom rada i pouzdanošću, prednost daju iPadu nad sličnim konkurentima.

 

Obrada teksta, čitanje knjiga, sviranje ... sve radi baš onako kako bi i trebalo. Brzo i elegantno. Lakši i tanji od svog prethodnika, ponudit će nam desetak sati autonomije rada. Mogli bi smo nabrajati još stotine primjera za svoje oduševljenje, ali mislim da to više nema smisla, već je svima jasno. Ipad2 je u ovom trenutku najbolji, možda bi trebalo reći i najkompletniji tablet na tržištu. Samnsung Galaxy Tab, Motorolin Xoom i HTC Flyer pokušat će kralja skinuti sa trona, ali naš je redakcijski stav – neće u tome uspjeti.

 

I za kraj, pitali su me za razloge zbog kojih bi iPad2 trebalo kupiti – kao da ih treba još ponavljati. Ali evo, za sve ... brz procesor, mogućnost video poziva, snimanje HD videa, jednostavnost uporabe, multimedijalne mogućnosti, savršen dizajn i kvaliteta izrade, trajanje baterije ... jel treba još ? Neeee ... zagrizimo onda jabuku !

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

apple, ipad2